Detox diet

Ny efter nyår (passande efter all julmat) tänkte jag påbörja en detox diet. Ca 2 Jan- 8 eller veckan efter.

Frukost: mellan 8-9
Mellanmål: 10-11
Lunch: 12-13
Mellanmål: 15-16
Middag: 18-19

Dag 1
Frukost: Havregrynsgröt med äppelbitar, kanel, soyamjölk. En kopp grönt te med lite citron och lite honung.
Mellanmål: lite russin och nötter
Lunch: Tonfisksallad (tonfisk, sallad, quinoa, ägg, tomat)
Mellanmål: 1 stort glas grönt te med 1/2 citron, lite honung, cayenne peppar, ingefära.
Middag: Böngryta

Dag 2
Frukost: Detoxbröd med sallad, avakado, kalkonbröst/tonfisk.
Mellanmål: En banan eller annan frukt.
Lunch: Grekisk sallad (sallad, lök, tomater, oliver, gurka, ev avakado/tonfisk)
Mellanmål: Nötter
Middag: Lax med coleslaw (salt, peppar, chilli, paprika, vitkål + paprikor + senap + olivolja + vinäger)

Dag 3
Frukost: Detoxbröd med sallad, avakado
Mellanmål: Nötter
Lunch: Kycklingsallad (kycklingfilé, sparris, tomater, sallad, nötter, haricot verts, olivolja)
Mellanmål: En frukt
Middag: Grönsaksoppa (ej grädde eller kött, se nedan)

Dag 4
Frukost: Detoxbröd med ägg
Mellanmål: 1 stort glas grönt te med 1/2 citron, lite honung, cayenne peppar, ingefära.
Lunch: Tonfisksallad (tonfisk, sallad, quinoa, ägg, tomat).
Mellanmål: Nötter och en frukt.
Middag: Böngryta.

Dag 5
Frukost: Detoxbröd med avakado, sallad, tomat.
Mellanmål: En frukt.
Lunch: Lax med riven vitkål och purjolök + olivolja + tomat.
Mellanmål: 1 stort glas grönt te med 1/2 citron, lite honung, cayenne peppar, ingefära.
Middag: Grönsakssoppa (vitkål, purjo, lök, soja, chilli, haricot verts, broccoli)

Dag 6
Frukost: Detoxbröd med ägg, sallad, tomat.
Mellanmål: 1 stort glas grönt te med 1/2 citron, lite honung, cayenne peppar, ingefära.
Lunch: Grekisk sallad.
Mellanmål: En frukt.
Middag: Fisksoppa (lax/torks, vitkål, purjo, chilli, hericot verts, broccoli)

Dag 7
Frukost: Detoxbröd med ägg sallad, tomat.
Mellanmål: 1 stort glas grönt te med 1/2 citron, lite honung, cayenne peppar, ingefära.
Lunch: Böngryta/soppa
Mellanmål: Nötter
Middag: Kyckling med stekta haricot verts i olivolja + oliver + sallad på alla grönsaksrester

Inköpningslista inför veckan: (ungefärlig)

7 valfria frukter (banan, äpple, apelsin, plommon, päron, passionsfrukt)
1 påse cashewnötter
1 påse hasselnötter
1 påse mandlar
1-2 liter soyamjölk
1 kg kycklingfilé (ska vara minst 4 filéer)
4 citroner
honung
cayenne peppar
2 färska ingefära
2 ask russin
5 burkar tonfisk
2 isbergssalladshuvuden
1 stort vitkålshuvud
4 ägg
1 påse quinoa
2 rödlök
1 gurka
1 burk svarta oliver
10 tomater eller 4-5 burkar körsbärstomater
5-6 avakado
6 lax filéer (1-2 per måltid - ca 3 måltider med lax)
1 paprika mix (eller 3 paprikor)
Senap (osötad, ofärgad)
Olivolja
En bunte sparris
En påse (stor) haricot verts
2 purjölok
4 gul lök
En påse broccoli
Bönor (?)

Vad jag kan laga och frysa in/laga i förväg: kycklingsallad, tonfisksallad, böngryta, grekisksallad, ev. lax.
Förbereda bröd på dag 1.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0